Chakra's beleven & tekenen

Chakra (in de oude taal Sanskriet: Chakram) betekent 'wiel van licht', cirkel. Ze zijn het centra van levensenergie (prana) binnen het menselijk wezen, die de verbindingen vormen tussen de verschillende energieniveaus waarop dit wezen zich manifesteert - spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Chakra's worden gezien als ronddraaiende raderen van pure energie.basis chakra

In deze cursus gaan we onze 7 hoofd chakra's ervaren, beleven en tekenen. Elk mens heeft 7 hoofdchakra's, dat zijn energiecentra op verschillende punten in het lichaam. Je kunt ze niet zien, maar wel ervaren. Ze corresponderen o.a. met lichamelijke en psychische aspecten, en hebben elk een eigen bedoeling, associatie en verbinding.

Door het maken van en kijken naar chakra tekeningen kunnen we meer licht en energie opladen, en krijgen we betere inzichten in het eigen functioneren. Het opruimen van blokkades, maar ook het ontdekken van onze mogelijkheden biedt een nieuw uitgangspunt. Zo maken we onze chakra's open en zichtbaar. 

Elke tekening wordt via een basispatroon en het mandala principe opgezet. Elke chakra kent een eigen verdeling en kleur en de daarbij passende energie. Per workshopdag(delen) behandelen we een chakra, waarbij we op verschillende manieren kennis maken met die chakra. Een chakra affirmatie, een meditatie gericht op de chakra, maar ook het uitwisselen van onze ervaringen komen daarbij aan bod. Verder houden we een chakra dagboek bij, waarin je je ervaringen kunt schrijven en overige aantekeningen kunt maken. Ook kun je er kleine werktekeningen in maken, en je gevoelens die tijdens het kleuren boven komen er in noteren. Je schenkt ook thuis naast het kleuren aandacht aan oefeningen, en ruim je een eigen 'chakra-plek' in, met de kleuren en symbolen passend bij de desbetreffende chakra. Zo ben je een maand intensief bezig met de chakra waaraan je werkt. 

Bij voldoende interesse is er mogelijkheid om in 2016 / 2017 een cursus te starten.

 

 

Teken en kleurpotloden zijn niet inbegrepen, op verzoek te bestellen bij Resie-Art.